jongeren met een verstandelijke beperking

Jongeren met een verstandelijke beperking

Rots en Water is van oorsprong bedoeld voor kinderen in het voorgezet onderwijs. Naar mate het steeds meer bekendheid kreeg en er ervaren werd dat Rots en Water voor een veel bredere doelgroep effect heeft is er een groter aanbod gekomen. Zo is er nu ook een specialisatie Rots en Water voor jongeren met een verstandelijke beperking. Ik heb deze specialisatie in november 2021 gevolgd en ik vind het heel leuk om nu ook deze doelgroep te kunnen helpen. Want ook deze kinderen/jongeren lopen tegen situaties aan waarin zij zich niet altijd zeker voelen of waarin ze misschien snel boos worden. Tijdens deze Rots en Water trainingen wordt er weinig gepraat maar juist veel gedaan en ervaren, aldoende leren zij een hele hoop!


Hoe kom ik over? Hoe sta ik sterk? Hoe kan ik een ander in zijn kracht laten staan maar mijzelf niet vergeten? Wat zijn eigenlijk mijn grenzen en hoe geef ik die aan? Dit zijn een aantal voorbeelden van onderwerpen die naar voren komen tijdens de Rots en Water lessen.

Voor het SO en VSO

Sterrenkracht biedt op dit moment Rots en Water aan voor kinderen en jongeren die op cluster 3 of 4 scholen zitten of die leerroute 3 of 4 volgen. Ben je geïnteresseerd in Rots en water trainingen voor jouw klas/school? Of wil je graag eerst meer informatie?

Neem dan nu contact op.

Voor zorginstellingen

Sterrenkracht komt niet alleen op scholen maar ook op locaties waar deze jongeren wonen en werken. Ben je ge├»nteresseerd in een Rots en Water traject voor de jongeren bij jou op de groep of in het bedrijf? Of wil je eerst meer informatie? 

Neem dan nu contact op.