kind en jeugd

Is Rots en Water voor ieder kind?

Ja, het Rots en Water programma is voor alle kinderen erg leerzaam. Kinderen leren meer over zichzelf, de ander en kunnen beter omgaan met lastige situaties.

Iedereen heeft rots en water kwaliteiten/eigenschappen in zich, beide kunnen zowel een positieve als een negatieve uitwerking hebben. De ideale situatie zou zijn wanneer kinderen de perfecte balans tussen hun (positieve) rots en (positieve) water kwaliteiten weten te vinden. En ook weten in welke situatie zij deze kwaliteiten kunnen inzetten. Rots en Water training helpt hierbij. Sommige kinderen hebben van nature (of hebben zich dit zelf aangeleerd) een aantal negatieve rots eigenschappen. Ze komen voor zichzelf op maar vergeten hierbij de ander, zijn bijvoorbeeld snel boos en zetten zich af. Bij andere kinderen zie je juist teveel negatieve eigenschappen van water. Zij zijn bijvoorbeeld erg op de achtergrond en/of onzeker, ze weten heel goed hoe ze moeten meegaan met situaties zonder echt op te vallen en vergeten daardoor zichzelf. Sterrenkracht helpt deze kinderen met Rots en Water trainingen de kwaliteiten die ze normaal niet inzetten naar boven te krijgen. Het programma bestaat o.a. uit heel veel leuke en actieve oefeningen/spelletjes afgewisseld met reflectie momenten. 

Wat deed deze oefening met mij? Hoe reageerde ik en was dat slim? Wat gebeurde er met mijn maatje toen ik dat deed? Dit soort vragen worden beantwoord om bij ieder kind hun positieve rots én water kwaliteiten naar voren te laten komen.

 

De thema’s die tijdens de trainingen aanbod komen zijn o.a.:

– Zelfvertrouwen

– Zelfbeheersing

– Grenzen (aangeven/aanvoelen)

– Voor jezelf opkomen

– Emoties

– Lichaamstaal

– Ontspannen

– Focussen

Voor onderwijs en kinderopvang

Rots en Water trainingen worden in het basis, speciaal, middelbaar en hoger onderwijs door heel Noord-Holland gegeven. De trainingen kunnen tijdens schooltijd of als naschoolse activiteit worden aangeboden. Ook is dit mogelijk in de kinderopvang. Een lessenreeks duurt 10 trainingen. Het is ook mogelijk om Rots en Water preventief in te zetten en helemaal te laten integreren in het lesprogramma gedurende het schooljaar.

Ben je geïnteresseerd in Rots en water trainingen voor de kinderen bij jou op school of de opvang? Of wil je graag eerst meer informatie? Neem dan nu contact op.

Voor jouw kind

Sterrenkracht biedt ook Rots en Water trainingen aan voor kinderen van 6 tot 13 jaar uit Alkmaar en omgeving buiten school om. Een blok Rots en Water trainingen duurt 10 lessen van een uur (1 keer in de week). De groepen zijn klein (max. 8 kinderen), dit om ervoor te zorgen dat ieder kind de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

De start van het eerstvolgende traject (groep 3 t/m 6) staat gepland op maandag 15 april 2024. Hieronder vind je de flyer met alle informatie.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@sterrenkracht.com